5 dingen die je kunt doen tijdens een midweek Ardennen

Het fijne van op vakantie gaan is dat je je tijd helemaal zelf kunt indelen. Ga je een huisje huren Ardennen voor een midweekje weg? Ook daar is genoeg te doen! Je kunt er uiteraard genieten van het schitterende natuurgebied, maar er zijn ook volop leuke activiteiten te ondernemen en plaatsen te bezoeken in de omgeving. Benieuwd naar wat jij allemaal kunt doen in de Ardennen? Lees snel verder.

1. Bezoek de Grotten van Han

Of je nu je vakantie last minute hebt geboekt of al een aardige tijd van tevoren hebt gepland, er zijn een aantal plekken waar je gewoon heen moet in de Ardennen. In het kleine dorpje Han-Sur-Lesse bevindt zich de meest belangrijke bezienswaardigheid van België: de Grotten van Han. Het hele gezin zal de ogen uitkijken tijdens een wandeling door de imposante grotten. Of nog beter, een boottocht over de ondergrondse rivier!

2. Mountainbiken in de bossen

De bossen van de Ardennen zijn prachtig om te zien. Dat vraagt om een natuurwandeling! Of ga jij liever scheurend met de mountainbike door de bossen en over steile heuvels? Het is beide de moeite waard.

3. Abdij bier proeven in Orval

De bekendste abdij van de Ardennen is ongetwijfeld de Abdij van Orval, waar het heerlijke abdijbier wordt gebrouwen en ook lekkere kazen worden gemaakt. Dat moet geproefd worden! Ook de geschiedenis van de Abdij, die teruggaat naar de bouw in 1070 toen de eerste monniken in Orval arriveerden, is zeer interessant. Meer hierover leer je in het Kloostermuseum in de kelders van de abdij.

4. Met het gezin naar Plopsa Coo

Ga je als gezin met kleine kinderen op vakantie naar de Ardennen? Breng dan zeker een bezoek aan attractiepark Plopsa Coo. Er zijn achtbanen en karts en natuurlijk kun je op de foto met Kabouter Plop. Het attractiepark is gelegen nabij de Watervallen van Coo die ook prachtig zijn om te bewonderen na een bezoek aan Plopsa Coo. Zo heb je in een dag avontuur én natuur.

5. Euro Space Center

Het Euro Space Center is speciaal voor kinderen opgericht en zij zullen zich er voelen als een echte astronaut. Je kunt er vanalles ervaren, zoals hoe het is om met een asteroïde mee te reizen. Ook vind je er een replica van een heuse spaceshuttle en zijn er verschillende expedities te boeken. Zijn jouw kids gek van de ruimte? Dan is dit dé plek om ze mee naartoe te nemen!

Plaats een reactie