Top 5 beste whisky onder de 50 euro

Ben je een groot liefhebber van Whisky? Dan weet je vast ook hoeveel een goede fles je in de winkel kan kosten. Wij hebben de beste whisky’s onder de 50 euro voor je op rij gezet.

De echte kenners weten dat Whisky een van de oudste dranken is die er bestaat. Als je films moet geloven is het vooral een drank om zware dagen mee af te sluiten. Maar het is natuurlijk ook gewoon een heerlijke drank om van te genieten. De pure smaak van deze drank is daar bijzonder geschikt voor. Dat een heerlijk glas Whiskey echt genieten is zorgt ook voor een aanzienlijke toename in de keuze. Er zijn er namelijk bijzonder veel waaruit je te kiezen hebt. Vandaar onze top 5, zodat jij de beste Whiskey kiest.

Een goed glas Whiskey is absoluut genieten. Het is een pure eigen smaak waardoor elk soort zich kan onderscheiden. De echte kenners kunnen daar absoluut over meepraten.

1. Monkey Shoulder Blended Malt Whisky

De heerlijke Whiskey van Monkey Shoulder Blended Malt Whisky is absoluut een must om in huis te hebben. De heerlijk intense smaak herken je uit duizenden. Het is een Whiskey die is gemaakt met en voor bartenders. Dit proef je er absoluut vanaf. De prachtig heldere kleur weerspiegeld de smaak. Een tikkie kruidig maar vooral heerlijk zoet van smaak.

2. Jack Daniel’s Old N0.7 Tennessee Whisky

Ben je een liefhebber van licht rokerig smakende Whiskey? Dan is Jack Daniel’s Old N0.7 Tennessee Whisky absoluut een aanrader. Maar misschien ken je deze heerlijke Whiskey al want hij is razend populair. Echt kenmerkend voor deze Whiskey is de rijkelijke afdronk en smaak die langer blijft hangen. De echte kenner proeft naast de rijke afdronk ook de vanille die licht aanwezig is.

3. Dalwhinnie 15 Years Old

Dalwhinnie 15 Years Old is een heel toegankelijk en vriendelijke Whiskey. Dit prachtige product komt uit de Schotse Hooglanden. Wat deze Whiskey bijzonder maakt is de rijp op echt eikenhout. Dit proef je terug in dit eigentijdse product. De Whiskey kenmerkt zich niet alleen door de heerlijk milde smaak maar ook door de eigen kleur.

4. Highland Park 12 Years of Viking Honour

Wanneer je op zoek bent naar een heerlijke Whiskey met zachte toch kruidige maak? Dan is Highland Park 12 Years of Viking Honour precies wat je zoekt. Veel kenners omschrijven de whiskey als weinig spannend. Daar zijn wij het natuurlijk niet mee eens. Vanwege de eigen smaak die bijzonder kenmerkend is en reikt naar honing en zoethout.

5. Lagavulin 16 years

Voor de liefhebbers van een kruidige Whiskey is de Lagavulin 16 years absoluut een echte aanrader. De kruidige en kenmerkende smaak met een heerlijk zachte geur. De kenners van deze Whiskey zullen vooral de turfsmaak en licht zoete afdronk omschrijven. Je herkent de Lagavulin 16 years aan de lange rijping van 16 jaar. Het is een sterke whiskey, met een groot alcoholpercentage.

Een goede whiskey hoeft absoluut niet duur te zijn. Smaken verschillen nu eenmaal! Je hebt ook prima varianten rond de 30 euro die het aanbevelen absoluut waard zijn.

Plaats een reactie