De Peaky Blinders look in je dagelijks leven verwerken

Peaky Blinders heeft zijn stempel gedrukt op de wereld. Iedereen kent de serie en velen zagen hoe de Shelby broers zich door allerlei grimmige gebeurtenissen manoeuvreerden. Het heeft niet alleen veel bijgedragen aan het serie-landschap, het heeft ook de interesse in de vroege 20e eeuwse geschiedenis aangewakkerd en veel betekend voor mannenmode. De uitstraling van de Shelby broers wordt namelijk sterk ondersteund door hun kleding. In dit artikel leer je hoe jij die klassieke Peaky Blinders stijl kunt toepassen in je dagelijks leven.

De peak van Peaky Blinders

Het eerste seizoen van Peaky Blinders werd in 2014 erg populair, toen het op Netflix werd geplaatst. De BBC-hitserie deed het al erg goed in Engeland en begon met de wereldwijde verovering. Het ruige leven van de Shelby broers trokken veel mensen aan. De complexiteit van Thomas Shelby liet veel mensen zien dat er iets goeds zit in iedereen, zelfs gangsters die mensen oplichten en vaak in een gevecht belanden. De Peaky Blinders look wordt dan ook vaak geassocieerd met een zekere mate van zelfvertrouwen en aanzien. Des te meer reden om deze look je eigen te maken. Je ziet er dan niet alleen goed verzorgd uit, maar mensen zullen ook meer naar je opkijken. Nu de wereld het sinds juni 2022 zonder de hitserie moet doen, kun jij mensen weer een shot Peaky Blinders geven door er net zo bij te lopen als de Shelby broers deden.

Een Shelby pak voor elke gelegenheid

Hoewel een driedelig pak tegenwoordig niet meer de standaard is, droegen mannen aan het begin van de 20e eeuw elke dag een driedelig pak. Zelfs handarbeiders hadden hun eigen vorm van een driedelig pak. Binnen de complete collectie pakken vind je gelukkig verschillende pakken, zodat je bij elke gelegenheid goed voor de dag komt. Je kunt je pakken op maat laten maken of kiezen voor net wat goedkopere confectiepakken. Een ander voordeel van een driedelig pak, is dat je alle onderdelen ook gemakkelijk kunt combineren met andere kledingstukken om zo meer afwisseling in je garderobe aan te brengen.

Een dagje shoppen in de stad

Door de stad slenteren heeft nog nooit zo goed gevoeld! Op een warme dag steel jij de show met een mooie broek en een overhemd. Op warmere dagen kun je er zelfs nog modieuzer bijlopen door de colbert en het jasje erbij te dragen. De volgende pakken zorgen ervoor dat jij je een ware Shelby broer voelt en de straten op de straten in Birmingham lijken:

  • Blauw Peaky Blinders Hardy pak
  • Jeremiahs grijs crème Jeremiah pak
  • Finns grijs zwart Houndstooth tweed pak

Het ‘ja’-woord zeggen in stijl

Ga je trouwen of ben je uitgenodigd voor een bruiloft? Arriveer in stijl met een mooi Peaky Blinders trouwpak in een effen kleur. Op een bruiloft is een driedelig pak nooit misplaatst, dus laat je niet tegenhouden om het hele pak te dragen. Dit is ook de uitgelezen kans om je outfit verder aan te kleden met verschillende accessoires. Denk bijvoorbeeld aan een zakhorloge of bretels. Met één van de volgende pakken steel jij sowieso de show op de bruiloft: (Let op: Dit wekt misschien wel een boze bruid op!)

  • Thomas’ blauw Estate Visgraat tweed pak
  • Arthurs grijs Twill tweed Arthur pak
  • Finns marine Barleycorn tweed pak

Een gezellig avondje uit

Ga je een gezellig avondje uit? Of je nu uit eten gaat of naar een bar, een mooi pak laat zien dat jij je best hebt gedaan vanavond. Het is natuurlijk wel leuk om een wat vrolijkere uitstraling te hebben. Gelukkig hoeft een driedelig pak geen saaie boel te betekenen. De volgende pakken laten zien dat jij iemand bent om op af te stappen:

  • Scudboats classic rood Barleycorn tweed pak
  • Alberts bruin grijze Peaky Blinders pak
  • Johnny’s grijs blauw overcheck twill tweed pak

Maak de look af

Een pak op zichzelf ziet er al strak uit, maar je kunt natuurlijk niet zonder de klassieke Shelby pet. Natuurlijk zonder scheermesje voor extra comfort. Ook een stropdas of strikje kan natuurlijk niet ontbreken. Een strik wordt vooral gedragen voor feestelijke gelegenheden, terwijl een stropdas juist bij meer formele momenten wordt gedragen. De strik komt steeds meer en meer in opmars, dus vrolijk jouw look op met een mooie strik. Nu hoef je alleen nog te kijken alsof je constant diep in gedachten bent en dan ben jij er klaar voor om je bij de Peaky Blinders aan te sluiten. Veel succes en probeer gevechten te vermijden.

Plaats een reactie