Dit zijn de beste BBQ tips voor horeca

Als de zomer aanbreekt, gaat de BBQ aan. Ook in de horecazaken zie je dat er dan vaak gebarbecued wordt. Denk aan malse stukken vlees, hele vissen of groenten. Of je nou vaker hebt gebarbecued of niet in jouw horecakeuken, deze tips zijn onmisbaar en goed om toch nog even door te lezen. Laat je inspireren!

1. Pas op met vlammen

Dat barbecues en vlammen geen vrienden zijn, weet je waarschijnlijk wel. Maak de vlammen dan ook niet te groot. Deze ontstaan voornamelijk door druipvet. Een platesetter is dan ook ideaal om te gebruiken op je horeca barbecue.

2. Maak niet teveel verschillende gerechten

Hoe verleidelijk het misschien is om je barbecue goed uit te buiten is het verstandig om niet te veel verschillende gerechten te gebruiken. Dit komt omdat verschillende smaken en verschillende garneringen elkaar flink kunnen beïnvloeden. Zelfs met een professionele barbecue is het beter om voor één soort vlees/vis/kip en wat groenten te kiezen. Doe bijvoorbeeld iedere week wat anders op de BBQ. Zo houd je variëteit.

3. Laat de barbecue zoveel mogelijk dicht

De barbecue komt het beste tot zijn recht als je deze weinig open doet. Dit komt omdat de barbecue alleen maar warmer wordt als je deze vaker open doet.

4. Goede messen, maar niet direct snijden

Het is belangrijk om goede messen, vers geslepen messen te gebruiken als je met de barbecue aan de slag gaat in jouw horecazaak. Waarschijnlijk heb je dit wel op orde, toch kun je ze beter nog even laten slijpen. En is je vlees of vis eenmaal gaar: ga dan niet meteen snijden. Laat het even 10 minuten rusten onder aluminiumfolie voor een extra sappig stuk vlees.

5. Gebruik altijd een kerntemperatuur

Om er zeker van te zijn dat je jouw gerechten goed gaart en niet té ver door gaart, is het gebruik van en  kerntemperatuur altijd heel verstandig om te gebruiken.

Plaats een reactie