Zo maak je van green juice een overheerlijke aanvulling op je voedingspatroon

Green juice is een voedingssupplement in poedervorm dat boordevol essentiële vitamines, mineralen en vezels zit! Je kunt het groene poeder op allerlei manieren in je voeding verwerken. Zo tover je het ongetwijfeld om in een overheerlijke aanvulling op je voedingspatroon. In dit artikel lees je hoe je dat doet én waarom green juice zo gezond voor je is.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van green juice?

Green juice fungeert als een aanvulling op een gezond eetpatroon, maar niet als een volledige vervanger van een maaltijd. Het nuttigen van green juice brengt echter wel gezondheidsvoordelen met zich mee.

  • Verhoogt het energielevel: Green juice bevat allerlei micronutriënten die fungeren als brandstof voor je lichaam; ze geven energie.
  • Stimuleert de stofwisseling: Green juice bevat de algensoort kelp. Kelp is rijk aan jodium stimuleert daardoor de schildklierwerking en de stofwisseling.
  • Versterkt het immuunsysteem: Green juice bevat tevens de algensoorten chlorella en spirulina. Deze hebben een ontgiftende werking en ondersteunen zo het immuunsysteem.
  • Zorgt voor verzadiging: Green juice is bovendien zeer eiwit- en vezelrijk. Dit zorgt voor een langdurig gevoel van verzadiging en voorkomt daardoor eetaanvallen (en onnodig aankomen in gewicht).

Hoe verwerk je green juice in je maaltijden?

Doorgaans wordt green juice van Orangefit.nl gedronken door het aan te lengen met water, (plantaardige) melk of een andere drank. Echter valt het op nog veel meer manieren te verwerken in je dagelijkse voeding.

  • Overnight oats: Je verwerkt green juice eenvoudig in dit populaire ontbijtgerecht. Meng hiervoor (plantaardige) melk met havervlokken, chiazaad en een flinke theelepel green juice. Laat dit een nachtje in de koelkast staan en dien het op met vers fruit.
  • Avocadospread: Ook kun je green juice verwerken in een gezonde avocadospread. Prak een avocado, voeg wat rode ui, fijngesneden tomaat, limoensap, zout en peper toe en een theelepel green juice. Serveer het op een cracker, rijstwafel of broodje.
  • Banaanpannenkoeken: Tenslotte kun je er overheerlijke groene (banaan)pannenkoeken mee maken. Mix hiervoor (gemalen) havermout met een banaan en een eitje en voeg een theelepel green juice toe. Lekker als ontbijt of tussendoortje!

Plaats een reactie