Hoe werkt een stille verkoop?

De stille verkoop van je huis, betekent dat je je woning niet voor het grote publiek te koop zet, maar dat je deze alleen aanbied voor een selecte doelgroep. Er worden dan alleen advertenties en uitingen geplaatst op de plekken waar jij dat wilt en er wordt niet groots bekend gemaakt dat je huis te koop staat. Hoe dat precies werkt en waarom je dat zou kunnen doen, leggen we je hieronder uit.

Wanneer je kiest voor de stille verkoop van je huis door Van der Eijken makelaardij, wordt je woning in ieder geval aangemeld in het uitwisselingssysteem van de NVM. Hierdoor weten collega makelaars dat de woning in de stille verkoop staat en dat deze dus nergens anders op het internet te vinden is.

Waarom je woning in de stille verkoop?

Er zijn behoorlijk wat redenen te bedenken om je woning in de stille verkoop te zetten. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om je woning in de stille verkoop te zetten wegens veiligheids- of privacy redenen, of simpelweg omdat je niet wil dat iedereen weet dat jouw huis te koop staat. Het kan ook zijn dat je al een potentiële koper gevonden hebt, dat je geen haast hebt met de verkoop, of dat je bepaalde voorwaarden hebt voor de verkoop. De stille verkoop is dan een goede optie, omdat dit ervoor zorgt dat je een minder brede, specifiekere doelgroep aanspreekt.

Hoe werkt het?

Als je je woning in de stille verkoop verkoopt, wil je wel je huis verkopen, maar wil je niet dat iedereen weet dat je huis verkoopt. Je woning wordt dan dus aangeboden via een speciaal systeem, waardoor makelaars weten dat je woning in de stille verkoop staat. Je huis is dan nergens anders online te vinden, waardoor een grote groep bezoekers je woning niet zal kunnen vinden. Als een makelaar dan een potentiële koper kent, kunnen jullie via die makelaar met elkaar in contact komen. Bij een stille verkoop komt er dan ook geen verkoopbord in de tuin, wordt je huis niet op Funda gezet en worden er ook geen advertenties online geplaatst. Krijg je toch wat meer haast om je woning te verkopen, of wil je toch een grotere doelgroep bereiken? Dan kun je er later altijd voor kiezen om je woning alsnog in de actieve verkoop te zetten.

Plaats een reactie