Ideeën voor het organiseren van een kinderfeestje in eigen tuin

Is jouw zoon of dochter binnenkort jarig en wil je graag een onvergetelijk kinderfeestje organiseren in je eigen tuin? Kijk dan eens rond naar de vele mogelijkheden die er zijn om je kind een supertof feestje met zijn of haar vriendjes en vriendinnetjes te laten beleven. Hieronder meer ideeën voor het organiseren van een kinderfeestje in eigen tuin, die ervoor zullen zorgen dat je kind deze verjaardag nooit meer zal vergeten.

Leuke spelletjes voor een kinderfeestje

Is je zoon of dochter nog wat jonger? Dan kun je ervoor kiezen om ouderwetse spelletjes in je tuin te organiseren, zoals koekhappen, een parcours lopen met een lepel met een ei in de mond, zaklopen, kloslopen, een watergevecht en ga zo maar door. Deze oud Hollandse spellen zorgen gegarandeerd voor veel lol en plezier.

Is het een hele speciale gelegenheid? Dan kun je er uiteraard ook voor kiezen om een groot springkussen te huren, dit kost wat, maar dan heb je wel het summum georganiseerd van een vet kinderfeestje in je eigen tuin. Je zoon of dochter zal zich dit feestje nog lang kunnen heugen (en jij waarschijnlijk ook). Zorg vervolgens na afloop voor broodjes knakworst en limonade of een stapel pannenkoeken en je weet zeker dat je voorlopig niet meer stuk kunt bij je kind.

Thema kinderfeest

Ook een themafeestje met tenten om te slapen is superstoer en behoort tot de mogelijkheden om een onvergetelijk verjaardagsfeestje in eigen tuin te organiseren. Zorg ervoor dat alle kinderen zich kunnen verkleden volgens een bepaald thema, haal alle verkleedkleding boven water of huur een bedrijf in om kleding te leveren en plaats een grote tent of meerdere tenten in de tuin waar de kinderen in kunnen slapen. Rooster met zijn allen marshmallows rondom een kampvuur en vertel spannende verhalen of speel gezellig allerlei leuke liedjes op de gitaar. Hoe gaaf is dat in je eigen tuin?! En wie krijgt er nu zo’n tof kinderfeestje?

Trampoline in de tuin

Heb je er tot slot ook weleens aan gedacht om een (grote) trampoline aan te schaffen om een tof kinderfeestje in je eigen tuin te kunnen vieren, waarbij alle kinderen helemaal uit hun dak kunnen gaan? Er zijn diverse soorten trampolines te koop. Denk hierbij aan een trampoline met een net voor de veiligheid, een rechthoekige trampoline, een trampoline die ingegraven kan worden in de tuin of een grote ronde trampoline die het middelpunt vormt van jouw tuin. Zo kunnen alle ouders heerlijk genieten van de capriolen die de kinderen uithalen op de trampoline en zelf ondertussen genieten van een lekker hapje of drankje rondom de trampoline.

Plaats een reactie