De vijf mooiste voetbalstadions in Duitsland

Wil je de leukste voetbalreizen naar Duitsland maken? Dan zijn er voldoende aantrekkelijke plekken om naartoe te gaan. Waar onze Oosterburen vooral om geroemd worden, zijn de fantastische stadions die er in de afgelopen dertig jaar zijn neergezet. Al zijn ook enkele klassiekers nog altijd de moeite waard. Deze vijf moet je eens zelf gezien hebben.

1. Signal Iduna Park

De thuishaven van Borussia Dortmund is over de gehele wereld beroemd. Dat komt niet in de laatste plaats door de Gelbe wand. Dit is de meest indrukwekkende tribune die op de hele wereld te vinden is. Zelfs The Kop in Liverpool moet daar het onderspit tegen delven. In die gele zee wil je zelf een keer onderdompelen.

2. Allianz Arena

Wil je de nieuwe stadions in Duitsland eens ontdekken? Begin dan bij misschien wel het meest aantrekkelijke stadion dat er op dit moment wereldwijd te vinden is. Boek een voetbalreis naar Bayern München en neem plaats in de Allianz Arena. Ales hier straalt luxe en moderniteit uit. De manier waarop je voetbal hoort te beleven, ontdek je op deze plek. Bovendien is het voetbal er natuurlijk dus ook van het allerhoogste niveau.

3. BayArena

Modernere stadions zijn gebouwd met de kennis van vele jaren voetbal kijken in het achterhoofd. Zo is in de BayArena bijvoorbeeld rekening gehouden met het best mogelijke zicht voor alle bezoekers. Dat betekent dus dat het eigenlijk niet uitmaakt waar je komt te zitten, je zal de wedstrijd altijd optimaal kunnen volgen. Bovendien zie je hier ook nog eens goed voetbal, want daar staat de bespeler van het stadion Bayer 04 Leverkusen, natuurlijk om bekend.

4. Deutsche Bank Park

Je hoort vaak zeggen dat er in Frankfurt eigenlijk niets te doen is. De kans is groot dat degene die dat zegt niet naar het Deutsche Bank Park is geweest. Dit stadion van Eintracht Frankfurt is niet alleen leuk op wedstrijddagen wanneer het vol met fanatieke supporters zit. Ook de stadionrondleiding is meer dan de moeite waard om een keer mee te maken. Zo haal je dus meer uit hetzelfde stadion.

5. Veltins Arena

Schalke 04 pendelt de laatste jaren tussen het hoogste en het tweede niveau van het Duitse voetbal. Dat maakt voor de support en beleving niets uit, want het zit altijd vol. Dat maakt het dus meer dan de moeite waard om er eens een keer naartoe te gaan. Het is ook nog eens relatief dichtbij voor Nederlanders.

Plaats een reactie