Redenen om een wijnkoelkast in huis te halen

Echte wijnliefhebbers hebben vaak een complete wijnkelder waar ze hun wijnen met uiterste zorg en precisie bewaren. Niet iedereen heeft echter de ruimte en het geld om een kelder vol te leggen met wijnen. Daarom zijn wijnkoelkasten een goed alternatief voor personen die graag hun wijnen op een goede manier willen bewaren om te laten rijpen of als investering die in de toekomst meer waard moet gaan worden. Hieronder enkele redenen om een wijnkoelkast in huis te halen en waarom wijn bewaren in een kelder toch niet altijd ideaal is.

Waarom kiezen voor een wijnkoelkast?

Waarom zou je kiezen voor een wijnkoelkast oftewel een wijnklimaatkast? Wij hebben diverse redenen voor je op een rijtje gezet.

Verschillende temperaturen in meerdere zones

Niet elke wijn dient bewaard te worden op dezelfde temperatuur. Hierdoor is een wijnkoelkast met meerdere zones die apart ingesteld kunnen worden op temperatuur ideaal om diverse soorten wijn tegelijkertijd te koelen of te laten rijpen.

Elektrische temperatuurregeling

Ook de elektrische temperatuurregeling zorgt ervoor dat de wijnen gekoeld blijven op de ideale temperatuur. Deze stel je eenmalig in en ongeacht de elementen buiten de wijnkoelkast, zal de temperatuur gelijkmatig en hetzelfde blijven.

Speciale vochtregeling

Door de automatische vochtregeling, hoef je niet continu te kijken hoe hoog de luchtvochtigheid in de wijnkoelkast is. Dit wordt namelijk automatisch geregeld door de ingebouwde vochtregeling.

Schappen

Doordat wijnkoelkasten vaak schappen bevatten, kunnen de flessen op een ideale positie gekoeld worden of kun je ze laten rijpen. Dit voorkomt het uitdrogen van de kurk of het tegengaan van het gistingsproces in bewaarwijnen. Bij bewaarwijnen dienen de wijnen horizontaal te liggen en regelmatig een kwartslag gedraaid te worden om het bezinksel naar de hals te laten zakken om dit hierna door middel van bevriezing te kunnen verwijderen.

Speciaal lichtfilter

Door voor een wijnkoelkast te kiezen met een speciaal lichtfilter, zorg je voor het behoud van de ultieme kwaliteit van de wijnen. Door het beschermende UV filter in de deur worden de flessen beschermd tegen (zon)invloeden van buitenaf.

Robuuste behuizing

Door de robuuste behuizing worden de flessen beschermd tegen stoten, waardoor ze ultiem gekoeld kunnen worden of dat het rijpingsproces niet wordt verstoord.

Waarom wijn niet altijd bewaard moet worden in een kelder

Een kelder is ideaal om wijn in te bewaren als deze beschermd is tegen weersinvloeden van buitenaf. Heb jij echter een kelder die vochtig is of last heeft van flinke temperatuurschommelingen, dan is een

Heb je een wijnkoelkast in huis gehaald? Koop dan nog wat wijnaccessoires, zoals een decanteerkaraf of kurkentrekker om het plaatje geheel af te maken en spoedig te kunnen genieten van een heerlijk glaasje wijn.

Plaats een reactie