Welke soorten badwanden zijn er allemaal?

Wanneer je een badwand zoekt dan doe je dat om ook te kunnen douchen in je bad. Het helpt om het water niet door de hele badkamer te laten spatten. Er zijn veel verschillende soorten badwanden. Daarmee kan je de badkamer niet alleen op een praktische manier inrichten. Het zorgt er ook voor dat het er mooi en strak uit komt te zien. Je kijkt naar de soorten en maten om zo de beste te vinden voor jouw situatie. Het is dan wel goed om te weten welke soorten er allemaal zijn om uit te kiezen.

Een vaste wand kiezen

Wanneer je kijkt naar de soorten wanden die er zijn, dan kan je bijvoorbeeld kiezen voor de vaste badwand. Dit is een wand die vastzit aan het bad. Dat betekent dus dat deze in één keer gemonteerd wordt en je dan direct zowel het bad als de douche op een goede manier kunt gebruiken. Het is vaak zo dat de vaste badwand net wat minder lang is dan andere soorten modellen. Daarmee wordt het gemakkelijker gemaakt om in en uit het bad te stappen. Dat is een belangrijk voordeel van dit type model.

Modellen uit meerdere delen

Er zijn ook badwanden uit meerdere delen. Een wand uit één deel is wel een geheel, maar zit niet vast. Deze kan dus in en uitgeklapt worden. Het is dus eigenlijk een klapwand. Dat geldt ook voor een badwand die 2-delig is. Al is het wel zo dat er twee delen zijn die afzonderlijk van elkaar te bewegen zijn. Ze noemen dit geen klapwand, maar een vouwwand. Een andere optie als het om een badwand uit meerdere delen bestaat gaat, is het 3-delige model. Er zijn dan twee vaste delen en een derde deel dat open te klappen is.

De juiste optie kiezen

Om optimaal gebruik te maken van de wand is het slim om direct de juiste te kiezen. Dat gaat in de eerste plaats om het formaat. Er zijn verschillende lengte- en breedtematen om uit te kiezen. Daardoor is altijd een passende te vinden. Ook zijn er opties voor wanneer voor een asymmetrisch bad is gekozen. De wand moet hier dan immers wel op worden aangepast. Het is fijn om te weten dat flexibiliteit ook op het gebied van deze wanden optimaal is. De juiste materialen kiezen is ook van waarde. Dat is waar het ook om draait natuurlijk.

Plaats een reactie