Tips en inspiratie voor een industrieel interieur

Je hebt leuke nieuwe meubels gezien en bent van plan om je interieur te veranderen. Je weet nog niet precies welk interieur het gaat worden, maar je neigt naar een industrieel interieur met bijbehorende meubels en materialen. Hieronder alvast enkele tips en inspiratie voor een industrieel interieur.

Industriële materialen

Aan wat voor materialen moet je denken als je het over industriële materialen hebt? Je kunt bijvoorbeeld denken aan metalen of stalen meubels die zorgen voor een robuust en stoer uiterlijk, maar ook aan baksteen of leer die door de stijl en uitstraling ook bij kunnen dragen aan een industriële look. Vaak is het staal of metaal geborsteld of onbewerkt gelaten om de robuuste uitstraling een industriële touch mee te geven.

Industriële verlichting

Robuuste verlichting is van alle tijden. Van stoere fabriekslampen tot aan robuuste hanglampen. Je hebt onder andere de keuze uit kleine bijzetlampen, hanglampen, vloerlampen en ook de wandlampen zijn weer helemaal terug van weggeweest. Robuuste verlichting kan een enorm goede toevoeging zijn aan je industriële interieur en direct zorgen voor een fijne sfeer. Koop verlichting met een dimmer om het licht feller- of juist minder fel in te kunnen stellen.

Zitmeubels met industrieel design

Industriële zitmeubels bestaan vooral uit veel leer, metaal en staal. Dit zijn meubels met een robuust uiterlijk door de materialen waar ze uit bestaan en de look die dat met zich meegeeft, zoals geborsteld staal of mat gespoten metaal.

Eetkamerstoelen

Eetkamerstoelen van staal of metaal met een (kunst)leren zitting zien er vaak robuust en onafgewerkt uit. Door de coating die er vaak overheen wordt gespoten of het opgeschuurde metaal zorgt voor de industriële look.

Industriële fauteuils

Ook voor fauteuils geldt dit grotendeels, echter zijn deze relaxstoelen een stuk groter en door hier hout te gebruiken bij bijvoorbeeld de armleuningen, krijgt een fauteuils toch een andere uitstraling dan een industriële eetkamerstoel. Een fauteuil wordt meer gebruikt als echte blikvanger in je woonkamer. Online kun je eenvoudig een mooie industriële fauteuil kopen.

Industriële banken en tafels

Banken en tafels kunnen een ware eyecatcher in jouw keuken of eetkamer vormen. Door gebruik te maken van een stalen onderstel en stalen frames van de tafel en stoelen, gecombineerd met hout en leer creëer je al snel een industriële look. Combineer hierbij enkele leuke accessoires, zoals een grote plant of kandelaar en je hebt een sfeervolle, industriële look gecreëerd en kunt weer jaren genieten van een nieuw interieur.

Plaats een reactie