Tips voor het kiezen van de juiste inbouwspots

Of het nu in de keuken of woonkamer is, steeds vaker zien we dat er wordt gekozen voor het plaatsen van inbouwspots. Niet zo vreemd natuurlijk, want laten we eerlijk zijn, het staat natuurlijk ontzettend stijlvol! Daarnaast hebben spots het grote voordeel dat ze weinig ruimte in beslag nemen en ten opzicht van een normale lamp een stuk makkelijk zijn schoon te maken. Een ander bijkomend voordeel van spots, is dat vooral wanneer je kiest voor led, ze ook nog eens energiezuinig zijn. Dit scheelt niet alleen in de portemonnee, maar is ook nog eens goed voor het milieu. Wil jij ook graag inbouwspots voor in je woonkamer of keuken? Dan is het belangrijk te letten op de volgende zaken.

Kies voor spots die je kunt dimmen

Vooral wanneer je kiest voor spots in de keuken, dan is het belangrijk rekening te houden met de verschillende functionaliteiten waarover je spots dienen te beschikken. Je kunt namelijk voorstellen, dat je tijdens het eten koken of het lezen van de krant wilt beschikken over goed licht, maar zit je aan een romantisch diner, dan zit je er niet op te wachten alsof het lijkt dat je onder het licht van een bouwlamp zit te dineren. Kies je voor een dimbare led opbouwspot, dan zul je merken dat je hier op lange termijn alleen maar profijt van hebt.

Flexibel

Bij de keuze uit spots kun je kiezen uit spotjes die je kunt bewegen of spots die vastzitten. Vooral wanneer je licht op verschillende plaatsen nodig hebt, is het kantelen van een spotje wel zo handig. Vooral wanneer je een bepaald object in de schijnwerpers wilt zetten, hoef je met een flexibele spot niet iedere keer op te letten waar je iets plaatst. Vooral bij kunst is dit bijvoorbeeld een veel voorkomende gebruikte manier om een object in de schijnwerpers te zetten.

Juiste kleur

Wanneer je op zoek gaat naar spot voor in je woonkamer of keuken, dan is de kleur van essentieel belang. Dan bedoelen we uiteraard niet de kleur van het licht, maar de kleur van de spot zelf. Heb jij een industriële stijl, dan kun je prima uit de voeten met de kleuren grijs, wit of zwart. Heb je een chique interieur en is zwart de basis, dan is de keuze voor witte spots doorgaans niet heel verstandig. Zorg er dus voor, dat je van te voren verschillende opties uitprobeert voordat je overgaat tot een daadwerkelijke beslissing.

Plaats een reactie