Tips voor het vinden van een betrouwbare oppas in de buurt

Als je kinderen hebt, dan weet je als geen ander dat het weleens voorkomt dat je oppas nodig hebt. Soms zijn mensen zelfs op zoek naar een vaste oppas, iemand die elke week kan oppassen op bijvoorbeeld vaste dagen. Dus hoe vind je dan een betrouwbare oppas? Je wil je kinderen natuurlijk ook niet zomaar aan een willekeurige vreemde overhandigen. Via via of zelfs online? Als je echt met de handen in het haar zit, dan hebben wij een aantal tips voor je om een goede oppas te vinden. Wellicht kun je er iets mee en kun je met een gerust hart de kinderen thuis achterlaten.

Tip 1: wensen op papier

Pak een vel papier en schrijf alle wensen op die je hebt en wat je precies zoekt in een oppas. Is het met name voor doordeweeks of in het weekend? Is het voor een belangrijke afspraak voor je werk? Of een andere kwestie waarbij het prettiger is als je daar zonder kinderen naar toe kan. Of wat denk je van een avondje uit met je partner? Ongestoord bij kunnen praten tijdens een etentje is er vaak niet meer bij als je kinderen hebt.

Is het frequent of voor af en toe een keer als je een avondje uit wil? Betreft het een oppas die enkel de zorg voor de kinderen op zich neemt of ook iemand aan wie je wat kleine huishoudelijke taken kan overlaten? Als je dit voor jezelf helder voor ogen hebt, kun je een profiel aanmaken op een website waarop je oppas kunt vinden en daar een oproep voor een oppas plaatsen met daarbij jouw wensen in een functieomschrijving geplaatst. Let ook goed op leeftijd en ervaring! Kun je niet zo snel iemand vinden? Dan kun je ook eens op zoek naar een gastouder in Haarlem of een andere woonplaats waar je in woont.

Tip 2: Meerdere oppassen en referenties

Zoek het liefst meerdere oppassen als je hier best vaak gebruik van maakt. Dan zit je nooit zonder. Voordat je daadwerkelijk met iemand in zee gaat, is het wel goed de referenties van de oppas even te checken, om zo een beter beeld te krijgen van hoe betreffende oppas werkt en wat voor persoon het is. woon je bijvoorbeeld in Haarlem? Zoek dan eens op oppas Haarlem.

Tip 3: Selecteren en uitnodigen

Nadat je een selectie hebt gemaakt, kun je contact opnemen met de door jou geselecteerde personen. Daarna kun je een afspraak plannen voor een kennismakingsgesprek. Zorg ervoor dat je kind hierbij kan zijn, het is namelijk wel zo fijn om te weten of de klik er is.

Tip 4: verwachtingen

Bespreek altijd met de oppas wat je van hen verwacht. Zet de afspraken bij voorkeur op papier. Wil je iemand die leuk is met je kids, maar ook goed kan koken? Dan is het vraag wat je het belangrijkste vindt. Vergeet ook vooral niet om het oppas tarief te bespreken met de oppas. En last but not least: stem een proefperiode af! Uiteindelijk gaat het om jouw of jullie kind. Luister ook naar je onderbuikgevoel, dan komt het zeker wel goed met die oppas!

Plaats een reactie