Wat is de betekenis van vapen?

Het roken van tabak of sigaretten laten we langzaam achter ons, maar voor de liefhebbers is er dankzij de elektrische sigaret wel iets moois ontstaan dat we “vapen” of “dampen” noemen. Benieuwd naar de betekenis van vapen? Je leest hieronder meer over vapen.

Vapen

In tegenstelling tot de normale tabak sigaret of shag inhaleer je met de e-sigaret geen rook dat tot stand komt door verbranding. Maar de verdamping van de vloeibare e-liquid. Het inhaleren van deze verdamping noemen we Vapen of dampen. Het is nog onbekend of het vapen minder schadelijk is dan roken of net zo schadelijk. Daarom wordt hier voortdurend onderzoek naar gedaan. Het is de reden dat het roken middels de e-sigaret onder de 18 jaar niet toegestaan is. Ook is het vapen in openbare gebouwen niet toegestaan.

Dat vapen een stuk minder schadelijk is kunnen we door het geringe onderzoek nog niet goed bepalen. Wel is het ongekend populair en heeft de elektrische sigaret een ongekend succes bereikt.

Verschillende smaken

Een van de voordelen die vapen heeft is dat je elke smaak kunt kiezen. Er zijn namelijk heel veel verschillende smaken verkrijgbaar. Helaas voor de kenners onder ons worden smaken vanaf volgend jaar verboden en heb je enkel nog de keuze uit tabaksmaken. Wat overigens nog altijd zorgt voor een grote keuze.

De bedoeling van deze maatregel is om ook de elektrische sigaret minder aantrekkelijk te maken voor jongeren. Omdat men bang is voor de overstap naar een normale tabak sigaret.

Wanneer je net begint met vapen is het goed om een liquid te kiezen waar weinig tot geen nicotine in aanwezig is. De smaak is hierdoor voller en de sigaret is minder verslavend voor je omdat je lichaam geen behoefte aan de nicotine ontwikkeld. Dat is een groot voordeel van de elektrische sigaret, dat er een grote keuze aan smaken te koop is.

Plaats een reactie