Hoe kan je veilig gebruik maken van het internet?

Tegenwoordig maken we allemaal de hele dag door gebruik van internet. Toch zijn maar weinig mensen bezig met de veiligheid. Om veilig gebruik te maken van internet is het van belang om rekening te houden met een aantal zaken. In onderstaande blog geven wij handige tips en tricks om veiliger te internetten.

Zo maak je sneller gebruik van het internet

Ben je benieuwd hoe je sneller gebruik kunt maken van jouw internet? Wil je allereerst weten hoe snel jouw internet nu is, dan raden we je zeker aan om een online speedtest te doen. Zo weet je exact hoe snel jouw internet is en kun je bekijken of het eventueel loont om over te stappen naar een andere provider. In dit artikel voorzien wij je van handige tips om ervoor te zorgen dat jouw internet sneller wordt. Lees snel verder en ontdek meer!

Zet regelmatig je router uit

Zorg ervoor dat je regelmatig je router uitzet. Wacht vervolgens een halve minuut en schakel de router vervolgens weer in. Je kunt dit ook doen met je wifi-ontvanger of met de settopbox van de tv. Doe je dit, dan kan er net weer even wat beter verbinding gemaakt worden, waardoor je internet sneller is.

Maak je cache leeg

Het is ook belangrijk om regelmatig de cache van je PC-browser leeg te maken. De cache slaat namelijk alle websites op waar je geweest bent en bewaard ook de cookies. Maak je dit geheel leeg, dan heeft je PC of laptop weer wat meer ruimte, waardoor je profiteert van sneller internet.

Check je antivirus-software

Wanneer je antivirus-software is vervallen, is je PC of laptop kwetsbaarder voor aanvallen via spyware en malware. Deze kunnen ervoor zorgen dat je computer aanzienlijk trager wordt. Check daarom altijd of je antivirus-software geüpdatet is.

Verplaats je router naar een betere plek

Het is verder belangrijk om de afstand tussen je router en internetaansluiting zo klein mogelijk te houden. Denk bijvoorbeeld aan een afstand van minder dan 2 meter. Zo weet je zeker dat je het sterkste signaal ontvangt. Zet je router niet ergens in een hoek aan de andere kant van het huis neer. Je internet zal zo namelijk minder snel zijn, omdat de router te ver weg staat.

Check de instellingen van je computer regelmatig

Zorg er ook voor dat je de instellingen van je computer regelmatig checkt. Er zijn wellicht veel softwaretoepassingen die automatisch updates uitvoeren en met het internet verbinding maken zodra je de pc opstart. Bekijk eens deze instellingen in je apparaat en check of dit allemaal wel nodig is.

Wil jij ook sneller internetten? Maak dan gebruik van deze tips. Je kunt ook voor internet only kiezen, zodat je altijd gegarandeerd bent van snel internet. Wij wensen je veel succes!

Plaats een reactie