Voor- en nadelen van koffiepads

Je kent ze vast wel! De ontzettend bekende koffiezetapparaten met koffiepads. Een compleet nieuwe manier van koffiedrinken was geboren. Toch heeft gebruik van koffiepads zo z’n voor- en ook nadelen. Want laten we eerlijk zijn, hoe kan een koffie kwalitatief hoogwaardig zijn, terwijl deze binnen enkele seconden door middel van een koffiepad wordt gezet? Kortom, genoeg om over na te denken dus! Om je een eigen op weg te helpen, hebben we in dit artikel zowel de voordelen van het gebruik van een koffiepad als de nadelen voor je op een rijtje gezet. Op deze manier willen we je inzicht geven over het gebruik en eventuele mogelijke alternatieven die er zijn.

Filter van koffiepads

In tegenstelling tot het zetten van koffie met de ouderwetse filters, heeft het filter van een koffiepad een stuk dunnere laag. Hoeveel dunner dit ongeveer is, dat is volledig afhankelijk van onder andere het merk welke je koopt. Wel kunnen we zeggen, dat een gemiddeld filter ongeveer 0,10 millimeter dik is en dan van een koffiepad 0,06. Zoals je kunt zien, scheelt dit ongeveer de helft. Iets wat je logischerwijs zult terugproeven in de uiteindelijke smaak van je koffie.

Sneller klaar

Eén van de grote voordelen van het zetten van koffie met de welbekende koffiepads, is dat het een stuk sneller klaar is. Toch zien we ook tegenwoordig dat ook veel andere manieren van koffiezetten een stuk sneller gaan, dan de vooral vroeger gebruikte filters. Eén van deze manieren zijn de ese servings. Dit is een koffiepad, die speciaal is ontwikkeld voor het zetten van een kwalitatief hoogwaardige bak koffie. Wel is het goed te weten wat ze alleen geschikt zijn voor de espresso machines dus bijvoorbeeld niet kunnen worden gebruikt in de koffiezetapparaten van senseo.

Verschillende smaken koffiepads

Waar je normaliter met normale filterkoffie enkel één smaak hebt, kun je met koffiepads kiezen uit allerlei verschillende smaken. Zo is een koffie met caramelsmaak bijvoorbeeld ontzettend populair. Zoals je ziet, is het aanbod dus stukken groter. Wel heeft dit als nadeel, dat wanneer je verschillende smaken wilt proberen, je van iedere smaak een verpakking moet halen. Er zijn namelijk (nog) geen samengestelde verpakking verkrijgbaar. Wat je wel kunt doen, is dat wanneer jij je koffie wat extra smaak wilt geven, je verschillende flesjes siroop haalt. Deze flesjes zijn vaak in verschillende varianten verkrijgbaar, zodat jij helemaal zelf kunt bepalen hoeveel extra smaak jij je kopje koffie wilt geven.

Plaats een reactie