Waarom kiezen voor een witte kledingkast in de slaapkamer

Wit is een rustgevende kleur. Vaak wordt beweerd dat de kleur groen rustgevend is, en natuurlijk is dat wel zo, maar dan wel in een bepaalde context. Wil je bijvoorbeeld jouw slaapkamer een ultra relaxte uitstraling geven, dan kies je niet specifiek voor groene muren en/of kledingkasten, in dat geval is wit één van de meest rustgevende kleuren. Wit kun je prachtig combineren met natuurlijke houtkleuren én het leent zich bij uitstek om je slaapkamer een Scandinavische look te geven door het te combineren met aardse- en pasteltinten. Dit kleurenpalet kun je laten terugkeren op muren en slaapkameraccessoires zoals beddengoed.

Veel interieur liefhebbers laten tegenwoordig hun keuze vallen op de witte kledingkast moderne stijl. Wat maakt deze kledingkasten zo trending, aangezien je ze opvallend vaak tegenkomt; zowel thuis bij anderen maar ook in woonmagazines. In dit artikel nemen we het met je door.

Witte kledingkast à la moderne stijl

Het fijne van wit is dat het werkelijk overal bij past. Een slaapkamer metamorfose is dus geen enkel probleem, jouw witte kledingkast oogt gewoon geweldig. De huidige generatie witte kledingkasten zijn doorgaans ruim in afmeting en zijn robuust. Dergelijke kledingkasten nieuwe stijl kennen brede schuifpanelen en zijn deels voorzien van een levensgrote spiegel. Ze zijn in vele afmetingen verkrijgbaar, waardoor je kunt kiezen voor een heuse kastwand, of juist voor een smaller exemplaar.

Kastwand met spiegel

Een kledingkast wand is -vinden wij- een van de beste keuzes. Het oogt fantastisch, zeker indien je kiest voor brede schuifpanelen inclusief spiegel. Doordat de kastwand jouw hele wand beslaat ontstaat er een mooie, luxe eenheid. Je kunt optioneel kiezen voor een lade-partij aan de onderzijde, of voor lades aan een specifieke zijkant. Met een kastenwand heb je eindeloos de ruimte voor het opbergen van kleding en schoenen. Het biedt je gelegenheid om kleding langer te bewaren. Want hoe kleiner de kastruimte, hoe eerder we geneigd zijn telkens kleding weg te doen en dat kan zonde zijn. Wie kent het niet, na enkele jaren wordt een bepaald kledingstuk ineens een hot item. Jij had ook iets dergelijks nog in de kast hangen, maar vanwege ruimtegebrek toch maar weggedaan. Eeuwig zonde toch? Doordat de kastenwand geheel af te sluiten is heb je nauwelijks last van stofvorming.

Draaideurkast of schuifkast?

Het is maar net waar je zelf de voorkeur aangeeft, wordt jouw nieuwe kledingkast er een met draaideuren of juist voorzien van schuifpanelen? Draaideuren ogen charmant en zijn net wat meer ‘kast’ dan de zakelijke schuifkast. Anderzijds heeft een draaideurkast iets meer ruimte nodig bij het openen van de deur. Heb jij een kleine slaapkamer, dan kies je voor een schuifdeurkast.

Beide type kledingkasten zijn in tal van uitvoeringen verkrijgbaar, je kunt jouw smaak en keuze dus echt helemaal terugvinden in het grote aanbod witte kledingkasten. Bedenk van te voren goed hoeveel lades handig zijn en of je gaat voor het opstapelen van kleding of hang je liever uit? Allemaal keuzes om vooraf even goed te overdenken!

Plaats een reactie