Welke boormachine gebruiken bij welke klus?

Je gaat zelf graag aan de slag om meubels te maken of andere klussen in- of rondom het huis uit te voeren. Uiteraard is goed gereedschap hierbij onmisbaar, kijk bijvoorbeeld eens naar een boormachine bij een klus, die uiteraard niet kan ontbreken. Maar welke boormachine moet je gebruiken bij welke klus? Hieronder extra informatie over het gebruik van de juiste boormachine voor de juiste klus.

Om te bepalen welke boormachine er nodig is voor welke klus, moet je bijvoorbeeld ook kijken naar het materiaal waarin geboord gaat worden, de soort schroeven en de grootte van de gaten die geboord dienen te worden. Aan de hand hiervan kan er gekeken worden naar de juiste boormachine om de klus goed te kunnen klaren.

Accuboormachine

Deze boormachine op accu is ideaal om huis, tuin en keukenklussen in- en rondom huis uit te voeren. Deze boormachine gebruik je voornamelijk om schroeven in- en uit te draaien of om gaten te boren in zachtere materialen zoals hout of zacht steen. Wil je een boormachine kopen? Zoek dan eens online naar reviews van klanten om de beste boormachine te kopen die bij jou past.

Klopboormachine

Een klopboormachine zorgt er met een kloppende beweging voor dat er door zwaardere materialen geboord kan worden, zoals metaal of steen. Ook bevatten de nieuwe klopboormachines meestal een schroeffunctie, zodat ook een klopboormachine voor vele uiteenlopende klussen gebruikt kan worden. Aanrader is een klopboormachine op accu, zodat je onder andere een grotere bewegingsvrijheid hebt.

Boorhamer

Door de hamerfunctie bij een boorhamer, wordt ervoor gezorgd dat een boorhamer nog vele malen krachtiger werkt dan een klopboormachine. Hiermee boor je bijvoorbeeld door beton heen. Bij een combihamer zit er ook een beitelfunctie op de boorhamer. De kracht van een boorhamer wordt uitgedrukt in J oftewel joule. Hoe meer joule, hoe krachtiger de boorhamer.

Breekhamer

Het woord zegt het eigenlijk al; met een breekhamer kun je zwaar materiaal breken of slopen. Door de hamerende/slagfunctie wordt de breekhamer op en neer bewogen, waardoor deze met veel kracht gemakkelijk door heel zwaar materiaal heen kan breken. Ook hier wordt de kracht weer uitgedrukt in aantal joule.

Kolomboormachine

Een kolomboormachine zet je vast aan een werkbank of een andere plek waar je deze goed en stevig kunt monteren. Op de voetplaat, kun je het materiaal klemmen wat je wilt doorboren. Door de stalen kolom, waar je het materiaal tegenaan legt, kun je zeer zorgvuldig te werk gaan. Zo kun je telkens eenvoudig gaten van dezelfde grootte of dikte boren. Met een kolomboormachine kun je eenvoudig boren door zeer harde materialen zoals staal.

Plaats een reactie